Vi utreder, behandlar och hjälper dig att förebygga problem

Har du besvär från muskler eller leder? Behöver du hjälp med stresshantering, oro eller nedstämdhet?

Vi har mångårig erfarenhet att utreda och behandla både med manuella tekniker och lägga upp rehab/träningsprogram som just du behöver för att hjälpa dig tillbaka till din vardag och idrott. Vi har även kompetens inom stresshantering och besvär relaterade till oro och nedstämdhet.

På kliniken finns också tillgång med apparatbehandling som laser, Skanlab, shockwave – stötvåg och autotraktion.

Här hos oss på Lomtab hjälper vi dig med dina symtom och lindra din smärta. Vi arbetar även förebyggande för att undvika återkommande besvär och problem. 

Vi gör en grundlig manuell undersökning av patienten och utifrån detta lägger vi upp en behandlingsplan som ofta innehåller manuell behandling i kombination med rehab övningar för att återställa optimal funktion o minskad smärta.

Samtliga fysioterapeuter har vidareutbildning inom OMT-manuella behandlingstekniker.

Vi vet hur viktigt det är med gott välbefinnande. Det kan handla om att sova bra, äta rätt men också om att träna på rätt sätt. Allt hänger ihop. Vi kan hjälpa dig komma igång med din träning eller varför inte testa några av våra gruppträningar! Dessutom utför vi konditionstest och hälsoprofilbedömning.

Vi kan även göra rörelseanalyser, undersöka din hållning, ditt gångmönster och ditt löpsteg. Vi tänker optimal funktion och aktivitet ut ifrån dina förutsättningar. Vi ger dig råd om hur du ska röra dig rätt och du får träningsråd och hemträning. Dessutom erbjuder vi laser-, Skanlab, eller stötvågsbehandling för att optimera läkningen av din skada. Målet är återgång i aktivitet och god livskvalitet. Utöver detta ger vi ergonomiska råd och förmedlar hjälpmedel som t.ex. nackkuddar, ländryggsstöd för både kontoret och hemmet.
Vi har även sportskydd för knä, fot, armbåge och hand samt tejp. Även andra träningsredskap som till exempel gummiband, hantlar, McKenzie-kudde och nackkudde, fotinlägg mm. Allt finns att köpa i receptionen.

Artrosskola / utbildning
Artrosskola enligt BOAs koncept. Ett vetenskapligt utarbetat program för bättre kunskap om artros och hjälp till anpassad träning.
Instruktörer för gruppen är fysioterapeuterna Monica Remback och Bernt Repper.
Start: måndagar kl 13.00 – 14.00 Kontakta receptionen för ny kursstart
Antal ggr: 9

Bålstabilitetsgrupp
För dig med långvarig smärta i ländryggen och bäcken. Här får du hjälp med att hitta dina djupa rygg och magmuskler för att bygga upp din egen muskelkorsett.
Gruppledare är fysioterapeut Anna Åberg.
Start: 24/9 tisdagar kl 16.00 – 17..00

Kontakta receptionen för ny kursstart.
Antal ggr: 8

Stresshantering med yoga & Basal  kroppskännedom
I liten grupp tränar vi mjuka rörelser, avslappning och ökad medvetenhet av kroppens signaler för att minska stressrelaterade besvär och nedstämdhet.

Startar tors kl 15.00-16.00
Gruppledare är fysioterapeut Monica Remback.

Kontakta receptionen för ny kursstart.

Vi har ett modernt gym som är speciellt utrustad för dig som behöver rehabträna inför eller efter rygg-, höft-, axel- eller knäoperationer samt idrottsskador. Vi lägger upp ett personligt träningsprogram i samband med ditt besök hos fysioterapeuten. Träningen sker under överinseende av din fysioterapeut.

När det är dags att träna på egen hand sker detta utanför behandlingsremissen d.v.s du köper ett träningskort.

Mer info kommer.